Cele i zobowiązania

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Re: Cele i zobowiązania

Post autor: nosiwoda »

Ale bez rury zjazdowej.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
Kordylion
Pćma

Post autor: Kordylion »

Melduję się z raportem: waga 87 kg, program 100 pompek - ostatnia seria.
Mam pewne opóźnienie z powodu choroby, ale mam jeszcze kilka dni ;)
Dla zobrazowania, że sie nie opierniczam to ćwiczenia wyglądają tak:
45 sekund pomiędzy seriami (lub więcej)
seria 1:28
seria 2:28
seria 3;35
seria 4:35
seria 5:27
seria 6;27
seria 7:23
seria 8:23
seria 9: max (minimum 59)
I z tym jest ok. ale czy dam radę zrobić 100 na raz, to sie okaże w sobotę:)
Są rzeczy ważne, ważniejsze i te do zrobienia

Awatar użytkownika
Kordylion
Pćma

Raport tygodniowy.
Mam dwie wiadomości:
- dobra (dla mnie:) osiągnąłem docelową wagę 86 kg - teraz muszę ją utrzymać do przyjazdu komisji po 20 grudnia :)
- gorsza - nie udało mi się zrobić 100 pompek do końca listopada (trochę za dużo chorowania) - wykonałem cały program, ale w teście osiągnąłem 81 pompek w jednej serii. Myślę, że potrzebuję jeszcze kilku dni.
Uwzględniając nieprzewidywalne daję sobie czas do 20 grudnia i to już jest dla mnie ostateczny termin.
Jeśli wykonam całą setkę wcześniej, to radośnie was powiadomię.
Kordylion pisze:Do końca listopada 2013 r. wykonam program "100 pompek" http://www.100pompek.pl/

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Ha! Nie ma odpuszczania!
Pompuj! Męcz się! Pot i łzy! :P
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Kordylion
Pćma

I nie odpuszczę, Małgoś, aż do ostatecznego zwyciestwa!

Juhani
Laird of Theina Empire

Post autor: Juhani »

To i ja podejmę zobowiązanie, boście mnie zawstydzili - zobowiązuję się niniejszym, biorąc na świadków wszystkich obecnych, do zaniechania jakichkolwiek ćwiczeń fizycznych na okres minimum jednego miesiąca. Postaram się poinformować o dotrzymaniu zobowiązania.

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

Post autor: neularger »

Wysoka Komisja ds. Zobowiązań wniosek Juhaniego przejrzała i znalazła niedostatecznym. Zobowiązaniu Juhaniego brak cech dystynktywnych zobowiązania i dlatego w całości zostało ono odrzucone. Komisja, za marnowanie czasu jej pracy, nakłada na Juhaniego obowiązek napisania 30 stron Kronik (maszynopis znormalizowany) do końca miesiąca. Wspomniany Juhani, będzie przedstawiał co tydzień w tym wątku raporty z postępów prac poczynając od 9.12.2013.
Komisja ostrzega, że za niewywiązanie się z obowiązku będzie zmuszona nałożyć kolejne sankcje.
Komisja życzy Juhaniemu miłego dnia i owocnej pracy. :P
Od decyzji Komisji nie przysługuje odwołanie.
:)
You can do anything you like... but you must never be rude. Rude is being weak.
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką.
- by Ebola ;)

Juhani
Laird of Theina Empire

W odpowiedzi na wniosek Komisji (post z dnia 02.12.2013r., zn. spr. "re: cele i zobowiązania") Juhani informuje, że w/w wniosek stoi w sprzeczności w podjętym wcześniej zobowiązaniem (patrz: post) niepodejmowania prac fizycznych. Z uwagi na fakt, że Kroniki wymagają ciężkiej, wytężonej pracy fizycznej (zbieranie materiałów, risercz, korekta, pisanie itp.), zadanie wnioskowane przez Komisję nie może zostać podjęte.

Z poważaniem

Laird of Theina Empire

Juhani Esq.

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

W odpowiedzi na skargę Esq. Juhaniego, Wysoka Komisja stwierdza co następuje:
1. Skarżący odmówił przyjęcia do wiadomości informacji o odrzucenia przez Wysoką Komisję wniosku dotyczącego zaprzestania wykonywania prac fizycznych (patrz dwa posty wyżej).
2. Skarżący nadal próbuje wykonywać swoje nielegalne zobowiązanie, czym łamie $561 ust. 1 i 6, $908 ust. 8-15, $5612 ust.1 Kodeksu Zobowiązań.
3. Skarżący odmawia wykonania kary nałożonej przez Komisję powołując się na swoje nielegalnie wykonywane zobowiązanie, co stanowi naruszenie $890 ust 18, $895 ust. 8-9, $90001 ust. 13 w powiązaniu z $18 ust.1 i $5009 ust 7 Kodeksu Zobowiązań.

Ponieważ postawa Esq. Juhaniego nie rokuje w najbliższym czasie poprawy Wysoka Komisja korzystając z prawa nadanego przez Akty Opresyjne anuluje wszelkie prawa własności Esq. Juhaniego do ruchomości opisanej jako "Klatka - Juhani kontra Nimfa". Akty własności mogą zostać przywrócone, po wykonaniu przez Esq. Juhaniego kary nałożonej przez Wysoką Komisję.
Od decyzji komisji odwołanie nie przysługuje

z poważaniem
Wysoka Komisja
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką.
- by Ebola ;)

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Do tej klatki mam prawo ja i Jussi. Wyłącznie. Wysoka komisja może się od niej jedynie (i powinna) odstosunkować.
:P
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Juhani
Laird of Theina Empire

nimfa bagienna pisze:Do tej klatki mam prawo ja i Jussi. Wyłącznie Wysoka komisja może się od niej jedynie (i powinna) odstosunkować.:P
<Czyta w milczeniu, niezdolny do skomentowania. Ukradkiem ociera łzę, spływającą po policzku>

Awatar użytkownika
Beata
Stalker

Post autor: Beata »

No i rozczulił się. :) A jak już wszystkie ślozy poociera, to się zadumie. A potem może mu niezdolność minie. ;) Jakie mam podjąć zobowiązanie, by Fahren razem z Heitem (obaj Esq.) go w nocy nawiedzili?
Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper

Juhani
Laird of Theina Empire

Beata pisze:Jakie mam podjąć zobowiązanie, by Fahren razem z Heitem (obaj Esq.) go w nocy nawiedzili?
A jak daleko jesteś gotowa się posunąć? :))))

Awatar użytkownika
Beata
Stalker

Post autor: Beata »

Czy pół metra wystarczy? ;)
Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

Znaczy klatka Juhani kontra Beata?
<patrzy na Nimfę>
Milo było Cię znać Ju... :D
Jesteś językową demolką.
- by Ebola ;)

ODPOWIEDZ