Drzyzga w mózgu

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Albiorix pisze:jest szansa że część tych kolesi nie dożyje lub zostanie impotentami.
Część tak. Poza tym może być podobnie, jak ze wyższą tolerancją na alkohol w niektórych krajach słowiańskich. To też jest zapewne skutek doboru naturalnego. I ciekawe, co wtedy.

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Post autor: obb »

Nie mylmy tylko suplementów diety ze sterydami anaboliczno-androgennymi, hormonami, czy prohormonami. :)
Głupi nie wymierają, a mądrzy nie chcą umierać. Ale każdemu pisana jest śmierć.

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Albiorix pisze:ludźmi dla których najważniejsze jest dobrze wyglądające ciało, potem długo długo nic, potem fura i laski.
Pozwolę się nie zgodzić. IMHO kolejność jest inna:
1) laski 2) fura 3) reszta
ew. 1) fura 2) laski.
Tylko nie pasuje mi do rankingu alkohol, który jest typowym wytworem cywilizacji (wypasiona fura zastępuje fioletowy tyłek u samca mandryla, a rytmiczne wum-WUM-wum-WUM dochodzące z w/w fury spełnia funkcję bębnienia po klacie przez samca goryla).

Ciało jest środkiem do przyciągnięcia lasek, tak jak fura + dochodzi dominacja nad innymi samcami w stadzie ("moja być większy mandryl").

Był tu taki wątek "na kozetce u Freuda", w którym analizowano (po prawdzie ja głównie analizowałem, ale mi się znudziło [wszyscy wrzeszczą, nikt nie słucha] i do paru ciekawych wniosków można było dojść i paru pacjentów zbulwersować ;).
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Gorgel-2 pisze: Tylko nie pasuje mi do rankingu alkohol, który jest typowym wytworem cywilizacji (wypasiona fura zastępuje fioletowy tyłek u samca mandryla, a rytmiczne wum-WUM-wum-WUM dochodzące z w/w fury spełnia funkcję bębnienia po klacie przez samca goryla).
Czyli Naga małpa w wersji rozwiniętej. OK.

Alkohol... on chyba jest z trochę innego zestawu. Te WUM-WUM byłyby pochodnymi sygnałów podprogowych z zestawu biologicznego. Alkohol należałby zaś raczej do zestawu kulturowego, dwojako zapewne:
- jako sygnał dorosłości (chyba wiadomo);
- albo czynnik kompensujący - gdy komu nie chce się stwarzać masą złożonych działań warunków do wydania z siebie prawidłowego i skutecznego WUM-WUM, to wypije sobie i może wyda mu się, że jest chociaż WUM-WUM i też przejdzie jakiś próg wtajemniczenia.

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Popisywanie się swoją inteligencją też jest formą okazywania samczej dominacji. Jakie to pierwotne.

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

obb pisze:Popisywanie się swoją inteligencją też jest formą okazywania samczej dominacji. Jakie to pierwotne.
Sądzę, że to jest najbardziej przenikliwa myśl w tym wątku. Obb, zostawiłeś nas wszystkich w pobitym polu.

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Czasem czuję się jak taki jaskiniowiec z niedużą maczugą.

Xiri
Nexus 6

Post autor: Xiri »

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Każdy dźwiga swój krzyż...

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Xiri, skąd Ty takie rzeczy bierzesz? ;-O

Jest tu kilka możliwości:
1. Wszyscy kolesie biorący udział w dyskusji robią sobie jaja.
2. To naprawdę jest idiota, zgodnie z hasłem: "nie wiedziałem, ilu idiotów jest na świecie, zanim nie odkryłem internetu"
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Xiri
Nexus 6

Zwykle z forum Unreal Tournament - tam w każdej chwili online jest minimum kilkadziesiąt osób, poza mną i paroma dziewczynami same chłopy, więc lecą lole z szybkością byłych rozporządzeń Giertycha.
Chociaż chłopaka mi szczerze szkoda, niemniej od miesięcy tak się nie uśmiałam :D:D:D

e: tak, jaja sobie robią, widać to po którymś poście z kolei, jednak główny bohater jest szczerze zszokowany. Amputacja, bo nie staje po nadmiernym telepaniu? - no ludzie! :D

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Xiri pisze: główny bohater jest szczerze zszokowany.
Nie czytałem tamtego wątku dalej pierwszej strony. Czy ktoś uspokoił go potem, że to tylko jaja?

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Tak, a wtedy zaczął wyzywać tego najwaktywniejszego doradzacza od noobów.

Xiri
Nexus 6

Feline pisze:
Xiri pisze: główny bohater jest szczerze zszokowany.
Nie czytałem tamtego wątku dalej pierwszej strony. Czy ktoś uspokoił go potem, że to tylko jaja?
Zwykle nie marnuję czasu na tego typu bzdury, lecz ten niepowtarzalny temat wciągnął mnie jak jasna choinka. Płakałam normalnie ze śmiechu. Na 4. stronie człowieczki się przyznają, że stroili sobie żarty :)

No dobra, czas lulać. Od jutra o 22.00!

Awatar użytkownika
Cień Lenia
Zwis Redakcyjny

Post autor: Cień Lenia »

Ciekawą rzeczą, w kontekście powyższej dyskusji, jest reklama "Cudownego Medalika".
:DD

ODPOWIEDZ