Pędzlem, ołówkiem czy czym tam chcecie
Moderator: RedAktorzy
- Ilt
- Stalker
Przykładowe zabawy tym na Youtube
Zaraz raz a dobrze Małgorzato rozwiążemy ten problem.
Odpowiedz, proszę:
1. System operacyjny
2. Jeśli Windows, to czy zaktualizowany
3. Przeglądarka i jej wersja
4. Dodatki do przeglądarki, takie jak firefox addons czy chrome extensions, jeśli tak to jakie.
e:
przy okazji, rysujący, w harmony można zmieniać kolor. Wystarczy kliknąć na kolor przy menu wyboru pędzla i voila ;)
Zaraz raz a dobrze Małgorzato rozwiążemy ten problem.
Odpowiedz, proszę:
1. System operacyjny
2. Jeśli Windows, to czy zaktualizowany
3. Przeglądarka i jej wersja
4. Dodatki do przeglądarki, takie jak firefox addons czy chrome extensions, jeśli tak to jakie.
e:
przy okazji, rysujący, w harmony można zmieniać kolor. Wystarczy kliknąć na kolor przy menu wyboru pędzla i voila ;)
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.
- Małgorzata
- Gadulissima
Ad.1. Windows,
Ad. 2. Niezaktualizowany, z 2001. Zapomniałam, jak się nazywa ta wersja. Coś z "Pro".
Ad.3. Mozilla Firefox. Aktualizowała się sama parę dni temu.
Ad. 4. Żadnych dodatków - nie były mi potrzebne (znaczy, gesty to dodatek? Gesty mam).
I się powiesił FFox, kiedy chciałam zapisać moje jajeczka.
Ale program fajny. :)))
Ad. 2. Niezaktualizowany, z 2001. Zapomniałam, jak się nazywa ta wersja. Coś z "Pro".
Ad.3. Mozilla Firefox. Aktualizowała się sama parę dni temu.
Ad. 4. Żadnych dodatków - nie były mi potrzebne (znaczy, gesty to dodatek? Gesty mam).
I się powiesił FFox, kiedy chciałam zapisać moje jajeczka.
Ale program fajny. :)))
So many wankers - so little time...
- Ilt
- Stalker
Czyli nie używasz niczego dziwnego co by mogło jakoś generować błędy w tych projektach.
Przetestowałem, że FF 3.6 poprawnie zapisuje i działa, więc spróbuj ponownie. Gdyby znów się zwiesiło, zamknij nieużywane karty. Jeśli mimo to będzie się wieszać, zamknij niepotrzebne programy działające w tle (praktycznie wszystko co wyświetla się obok zegara w lewym dolnym rogu).
Jeśli mimo to będzie źle albo nowa przeglądarka (Chrome działa tu najlepiej), albo nowy PC.
Albo w FF po narysowaniu wciśnij F11, wejdź w tryb pełnoekranowy, potem wciśnij printscreen i go zapisz w paintcie czy czymś ; )
Przetestowałem, że FF 3.6 poprawnie zapisuje i działa, więc spróbuj ponownie. Gdyby znów się zwiesiło, zamknij nieużywane karty. Jeśli mimo to będzie się wieszać, zamknij niepotrzebne programy działające w tle (praktycznie wszystko co wyświetla się obok zegara w lewym dolnym rogu).
Jeśli mimo to będzie źle albo nowa przeglądarka (Chrome działa tu najlepiej), albo nowy PC.
Albo w FF po narysowaniu wciśnij F11, wejdź w tryb pełnoekranowy, potem wciśnij printscreen i go zapisz w paintcie czy czymś ; )
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.
- e Eridani
- Mamun
Re: Pędzlem, ołówkiem czy czym tam chcecie
W takim razie jestem pełna podziwu, myszką się trzeba strasznie namęczyć, żeby coś porządnego wyszło.Soi pisze:Owszem. Niestety, tylko to posiadam.e Eridani pisze:Z myszki tak?
I want to be an idealist, but I just Kant.
- Radioaktywny
- Niegrzeszny Mag
O, fajnie, że powstał taki temat, sam zresztą zastanawiałem się, czy takowy nie założyć^^
I widzę cenną dla mnie informację: jakiego programu używać; Myślałem o kupnie tabletu, choć jestem wielkim pasjonatem rysowania ołówkiem (ostatnio rozważam też rysowanie czarnym tuszem, jak w mangach); Zwykle więc u mnie praca nad rysunkiem to: narysowanie (ołówek) + zeskanowanie + wymazywanie w Paincie (nie gwiźdźcie proszę) kratek (dopiero niedawno przerzuciłem się na rysowanie w gładkich zeszytach);
Ładny rysunek, Soi, tylko te palce na środku twarzyczki za bardzo mi wyglądają, jakby wychodziły z ust:-)
Swoją drogą: czy ktoś z Was forumowiczów posiada konto na DeviantART? Ja dość niedawno założyłem, choć na razie dużo na nim nie ma, ale postaram się to zmienić^^
I widzę cenną dla mnie informację: jakiego programu używać; Myślałem o kupnie tabletu, choć jestem wielkim pasjonatem rysowania ołówkiem (ostatnio rozważam też rysowanie czarnym tuszem, jak w mangach); Zwykle więc u mnie praca nad rysunkiem to: narysowanie (ołówek) + zeskanowanie + wymazywanie w Paincie (nie gwiźdźcie proszę) kratek (dopiero niedawno przerzuciłem się na rysowanie w gładkich zeszytach);
Ładny rysunek, Soi, tylko te palce na środku twarzyczki za bardzo mi wyglądają, jakby wychodziły z ust:-)
Swoją drogą: czy ktoś z Was forumowiczów posiada konto na DeviantART? Ja dość niedawno założyłem, choć na razie dużo na nim nie ma, ale postaram się to zmienić^^
There are three types of people - those who can count and those who can't.
MARS!!!
W pomadkach siedzi szatan!
MARS!!!
W pomadkach siedzi szatan!
- Soi
- Psztymulec
Ja sobie posiadłam konto, z aż dwoma obrazkami aktualnie. Jak Bóg da, a partia pozwoli, będzie więcej, bo wyhodowałam już jakieś pomysły.Radioaktywny pisze:Swoją drogą: czy ktoś z Was forumowiczów posiada konto na DeviantART? Ja dość niedawno założyłem, choć na razie dużo na nim nie ma, ale postaram się to zmienić^^
- Zanthia
- Alchemik
Przyszłam tu autopromocję uskuteczniać i najnowsze me dzieuo rozpowszechniać.
Niestety jest a propos mało znanej gierki, więc niestety mocno hermetyczny. Ale przynajmniej wreszcie wyciągnęłam blok z szuflady.
Niestety jest a propos mało znanej gierki, więc niestety mocno hermetyczny. Ale przynajmniej wreszcie wyciągnęłam blok z szuflady.
- Vumi
- Sepulka
Dzyn dybry:).
Zainteresowany tak chwaloną aplikacją zalinkowaną na początku, zrobiłem malutki teścik i muszę powiedzieć, że to cholerstwo to dla leni jest:P. Znaczy, wytłumaczę może swój tok myślenia:
Cholerstwo - nie pozwala na maksymalną kontrolę nad "ołówkiem", przez co niektóre rzeczy są po prostu bardzo ciężkie do wykonanie (spróbuj ktoś narysować małe oko z opcją sketchy :P)
Dla leni - No cóż... Jak komuś nie chce się nauczyć światłocienia itp. bzdetów, to aplikacja jak znalazł.
Oczywiście nie linczuję programu za to, że jest taki jaki jest. Mógłby być lepszy itd., jednakże zdaje się, że nie o to chodziło w tym projekcie. Jako aplikacja webowa zdaje się być bardzo fajną (i darmową) odmianą;).
Swoją drogą, też coś narysowałem w tymtym:)
http://img689.imageshack.us/img689/7221/indeks.png
Zainteresowany tak chwaloną aplikacją zalinkowaną na początku, zrobiłem malutki teścik i muszę powiedzieć, że to cholerstwo to dla leni jest:P. Znaczy, wytłumaczę może swój tok myślenia:
Cholerstwo - nie pozwala na maksymalną kontrolę nad "ołówkiem", przez co niektóre rzeczy są po prostu bardzo ciężkie do wykonanie (spróbuj ktoś narysować małe oko z opcją sketchy :P)
Dla leni - No cóż... Jak komuś nie chce się nauczyć światłocienia itp. bzdetów, to aplikacja jak znalazł.
Oczywiście nie linczuję programu za to, że jest taki jaki jest. Mógłby być lepszy itd., jednakże zdaje się, że nie o to chodziło w tym projekcie. Jako aplikacja webowa zdaje się być bardzo fajną (i darmową) odmianą;).
Swoją drogą, też coś narysowałem w tymtym:)
http://img689.imageshack.us/img689/7221/indeks.png
Mateusz Delikat.
- Vumi
- Sepulka
Edyta ze mną nie rozmawia, a chciałbym odrobinę ruszyć ten temat:).
Takiego robaka właśnie narysowałem. Proste toto, łatwe toto, przyjemne toto:). Z wielką chęcią zobaczę Wasze prace, tak więc ołówek w dłoń i bazgrać, a nie lenić się jak przez te 6 dni:)!
Takiego robaka właśnie narysowałem. Proste toto, łatwe toto, przyjemne toto:). Z wielką chęcią zobaczę Wasze prace, tak więc ołówek w dłoń i bazgrać, a nie lenić się jak przez te 6 dni:)!
Mateusz Delikat.
- Soi
- Psztymulec
To ja się przyszłam pochwalić pierwszym fanartem, którego sobie wrzuciłam na deviantarta. Narysować toto prosto było, nawet bardzo, ale potem obrobić przy moich niedoborach sprzętu... Koszmar.
Ale jest Enmusia moja kochana i z tego raduję się. : ]
Ale jest Enmusia moja kochana i z tego raduję się. : ]