Polecac? Odradzac? Sama nie wiem

o filmie, co nietrudno odgadnąć

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Nastolatki?
Skoro za arcydzieło kinematografii uważają "Zmierzch", to "Książe Persji" będzie dla nich objawieniem ;).

Xiri
Nexus 6

Post autor: Xiri »

Nastolatki to ja zaliczam do kategorii "dzieci", czasem nawet osoby około trzydziestki zaliczam do tej kategorii, i wyżej. Chociaż antropologicznie jest to jak najbardziej niepoprawne :) A "Zmierzch" to jedno z największych g... kupek, jakie w życiu widziałam. Na równi z "Dragonball Ewolucja" i "Dante01".

Arcydzieło kinematografii? Musiałabym się zastanowić, ale na pewno byłoby to coś z lat 60-80, może pierwsze "Alieny". Z obecnych filmów dobry jest "Avatar".

Edzia przyszła i zrobiła.

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Dla mnie "Zmierzch" to również trauma, ale przecież wiesz jak reagują nastolatki. Przystojniak gra główną rolę, więc jest git.
Dlatego tym chętniej pójdą na "Księcia Persji", który jest o niebo lepszy od "Zmierzchu".

Edit: BTW "Avatara" - jest widowiskowy i ma fajne efekty specjalne, nic poza tym. Fabułą zdecydowanie nie przerasta "Księcia Persji", są wręcz na tym samym poziomie.

Awatar użytkownika
Albiorix
Niegrzeszny Mag

Post autor: Albiorix »

Jest ktoś przystojny albo ktoś ładny w Zmierzchu?
nie rozumiem was, jestem nieradioaktywny i nie może mnie zniszczyć ochrona wybrzeża.

Xiri
Nexus 6

Bez urazy dla fanów najnowszej, filmowej sagi o wampirach (są tacy tutaj?), ale występujący tam bohaterowie wyglądają niczym osobniki płci męskiej lubiące osobników płci męskiej, żeby ulubionego słówka pana Korwina-Mikke na "p" nie używać. "Wywiad z wampirem" - tam są wampiry na poziomie. Jak również w "Underworldach".

Jeśli chodzi o "Avatara", powstał on w wyobraźni reżysera bodajże 15 lat temu. Cameron czekał jedynie na ewolucję w technologii kinematograficznej. Dlatego fabuła A. może być podobna do filmów powstałych w latach 90. i w obecnym wieku, przed premierą A. Zastanawia mnie natomiast, czy Cameron przypadkiem nie czerpał inspiracji z historii o pewnej indiańskiej księżniczce.

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Xiri, jeszcze się pytasz :D?
Toż to gołym okiem widać, że zerżnął całą fabułę Pocahontas, ubierając ja w niebieskie fatałaszki.

Awatar użytkownika
Ilt
Stalker

Post autor: Ilt »

Xiri pisze:Bez urazy dla fanów najnowszej, filmowej sagi o wampirach (są tacy tutaj?), ale występujący tam bohaterowie wyglądają niczym osobniki płci męskiej lubiące osobników płci męskiej, żeby ulubionego słówka pana Korwina-Mikke na "p" nie używać. "Wywiad z wampirem" - tam są wampiry na poziomie. Jak również w "Underworldach".
Mam troszeczkę inne zdanie, w rankingu spedalenia na pierwszym miejscu stawiam wampiry z Wywiadu... I bardziej efemeryczne, i bardziej kobiece, i bardziej zainteresowane ;)

Edyta: była
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Poza tym Luis, Lestat i Armand ewidentnie byli gejami, a przynajmniej biseksualistami :P.

Xiri
Nexus 6

Młodzik pisze:Xiri, jeszcze się pytasz :D?
Toż to gołym okiem widać, że zerżnął całą fabułę Pocahontas, ubierając ja w niebieskie fatałaszki.
Zapewne miałeś na myśli bajkę Disneya, która powstawała raczej już po zamyśle Camerona. Podobieństwa faktycznie są uderzające :D. Mnie natomiast chodziło o to.

/E: Już będziemy grzeczni :D

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Wiesz, Xiri, nikt nie będzie pamiętał o tym, że Cameron obmyślił fabułę "Avatara" przed wyjściem bajki Disney'a :P. Miał dużo czasu na zmianę scenariusza, co by filmowi na pewno nie zaszkodziło.

Edit: Jednak zaszkodziłoby. Gdyby fabuła była mniej ckliwa to film zarobiłby znacznie mniej.
Ostatnio zmieniony pt, 28 maja 2010 20:36 przez Młodzik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

To raczej tutaj widać podobieństwa wyraźnie...
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

Post autor: Lafcadio »

A ja zwariowałem i obejrzałem tragiczny polski film "Zamiana". Dlaczego tutaj, a nie w niepolecankach? Cóż, może warto go polecić z jednego względu. Pod koniec ma swoje dosyć długie cameo Rafał A. Ziemkiewicz. Jest tam tylko prezenterem, ale pod koniec swojego występu omdlewa ;) (bez spoilerów) Może warto to zobaczyć :P Ja wciąż nie mogę wyjść z szoku...
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.

Awatar użytkownika
mr.maras
C3PO

Post autor: mr.maras »

"Clash of the Titans" i "Solomon Kane". Ogladac tylko z nudow. Strawne ale niedorobione. CotT to megaprodukcja, ktora ociera sie o film klasy B, SK to film klasy B, ktory chcialby byc czyms wiecej. Nie zmienia to faktu, ze Brytyjczycy potrafia niezle robic takie filmy jak "Solomon Kane" (vide Underworld) - bez obciachu w kwestii efektow specjalnych, kostiumow, obsady. Z pewnym klimacikem.
po przeczytaniu spalić monitor

Awatar użytkownika
Montserrat
Szczurka z naszego podwórka

Post autor: Montserrat »

mr.maras pisze:"Clash of the Titans"
Byłam, oglądałam, uśmiałam się jak rzadko. Tyle dziur, że nie opłaca się łatać. Urocza bajeczka dla niezbyt wymagających. Umięśnieni herosi, piękne kobiety, mało logiki :)
"After all, he said to himself, it's probably only insomnia. Many must have it."

Awatar użytkownika
Q
Strategos

Post autor: Q »

A ja se powtórzyłem oryginalnego "Hellraisera" (i film, i książkę). Ależ to się potwornie postarzało.

Książkę porzuciłem gdzieś w połowie, a film oglądało mi się sentymentalnie ale z dystansem, wypisz-wymaluj jak hammerowskie "Dracule".

(Albo, też straciłem z wiekiem sentyment do horrorów. Albo jedno i drugie.)
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

ODPOWIEDZ