Portale nie-periodykowe
Moderator: RedAktorzy
- nosiwoda
- Lord Ultor
- mr.maras
- C3PO
Nie wiem czy dobre miejsce wybralem ale podwiesze sie pod ten temat (chociaz i periodykow sieciowych on poniekad dotyczy). Otoz zajrzyjcie moi mili do roznego rodzaju "wiesci", "oczu na niebie", "s-f na swiecie" itp.. Problem jest szczegolnie widoczny na stronach sieciowych papierowych pism fantastycznych. Co my tam zazwyczaj mamy? Informacje swiezutkie jak splesnialy ser, zazwyczaj z zeszlego lata. Nawet nie pytam o sens otwierania podobnego dzialu, bo ambicje portalowych tworcow sa na starcie zawsze wygorowane ale...
po przeczytaniu spalić monitor
- nosiwoda
- Lord Ultor
No, co racja, to racja. draken nawet ostatnio zwracał na to uwagę na forum NF, ale chyba bez echa. Strona NF jest chyba traktowana przez wydawnictwo lub redakcję per "noga" (zresztą podobnie jak forum, co akurat sam JeRzy przyznał).
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA
- Q
- Kameleon Super
Portale nie-periodykowe
W końcu ktoś poza baronem Reynoldsa publicznie chwali:
http://katedra.nast.pl/art.php5?id=8289
Przy czym w tych pochwałach brak mi wzmianki, że jest "Revelation Space" z przyległościami jedną z tych nielicznych space oper, którym nie da się przedstawić lemowskiego zarzutu załgiwania Kosmosu, nieuwzględnienia wniosków płynących z wiedzy kosmologicznej i autorskiego ułatwiania sobie wątków astropolitycznych przez obejście/złamanie limitu prędkości światła.
http://katedra.nast.pl/art.php5?id=8289
Przy czym w tych pochwałach brak mi wzmianki, że jest "Revelation Space" z przyległościami jedną z tych nielicznych space oper, którym nie da się przedstawić lemowskiego zarzutu załgiwania Kosmosu, nieuwzględnienia wniosków płynących z wiedzy kosmologicznej i autorskiego ułatwiania sobie wątków astropolitycznych przez obejście/złamanie limitu prędkości światła.
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas